Recepty > kuře > kuře s burskou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
polovina kuřete, 1 okurka
Omáčka: 1 cibule, 3 polévkové lžíce sojové omáčky, 1 čajová lžička cukru, 2 polévkové lžíce másla z burských oříšků, pepř, chilli koření, sůl
Postup přípravy:
Do pánve nalijeme litr vody, kterou přivedeme k varu. Do vařící vody vložíme na čtvrtky naporcované kuře a půl hodiny vaříme. Po půl hodině vaření na větší plamen čtvrtky kuřete vyjmeme a ochladíme ledovou vodou. Zchlazené kuře necháme asi hodinu odležet v lednici. Poté maso obereme z kostí, pomlátíme paličkou a natrháme na menší kousky. Salátovou okurku nakrájíme na úzké, asi 3 cm dlouhé nudličky a smícháme s kuřecím masem. Omáčku vytvoříme tak, že cibuli nakrájíme na drobné kousky, máslo z burských oříšků necháme změknout a nakonec všechny ingredience smícháme dohromady, čímž vznikne hustá omáčka.
Další jídla:
Kuře se sýrovou omáčkou připravíme z řízků.
Bramborová kaše ze starších brambor.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou - maso nakrájíme na kostičky...
Recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Brokolice v sýrové omáčce z nivy.
Kuře pečené na zelí okořeníme oreganem.
Hovězí guláš - maso nakrájíme na kostky...
Játrová omáčka s anglickou slaninou.
Rychlé kuřecí plátky s grilovacím kořením.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, osolíme, opepříme...
Brokolicová omáčka s kuřecím masem
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře s burskou omáčkou.