Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřový jazyk s křenovou omáčkou

Recept - Vepřový jazyk s křenovou omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

2 vepřové jazyky, 1 cibule, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl
Omáčka: 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, vývar, 2-3 lžíce strouhaného křenu, pepř, sůl

Postup přípravy:

Očištěné vepřové jazyky vložíme do osolené vody s cibulí a kořením a uvaříme doměkka. Ještě horké jazyky sloupneme a nakrájime na plátky.

Z mouky a oleje si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a důkladně provaříme. Vmícháme nastrouhaný křen a ochutíme pepřem a solí.

Plátky vepřového jazyka podávame s vařenými brambory, přelité křenovou omáčkou.

Další recepty:
vepřové koleno, pivovarský tokáň, sýrová roláda, slovenské strapačky, čína z vepřového masa, džuveč, vepřové kotlety, zaklepané řízky, kuřecí rolky, vepřové plátky v kečupu, domácí klobásy, vepřová čína s tvarůžky, řízky v marinádě z kremžské hořčice

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.