Recepty > z jablek > křehký jablkovec
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné na přípravu pokrmu křehký jablkovec:
300 g hladké mouky, 250 g másla, 2 vaječné žloutky, 2 lžíce vody, 4 větší jablka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce krystalového cukru, 3 lžíce rozinek, olej a mouka na vysypání plechu, 3 lžíce mandlových lupínků, šlehačka, lístky máty na ozdobu
Postup přípravy:
Do mouky nakrájíme rozměklé máslo, přidáme vaječné žloutky, 2 lžíce vody a vytvoříme těsto, které nesladíme ani nesolíme. Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly, z kterých vyválíme obdélníky. Jeden vyválený obdélník těsta přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a rozprostřeme je rovnoměrně na spodní plát, posypeme vanilkovým a krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Poté je překryjeme druhým plátem těsta a na několika místech propícháme vidličkou. Jablkovec pečeme v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 45 minut. Vychladlý moučník nakrájíme a ozdobíme šlehačkou a mátou.
Křehký jablkovec vám přeje dobrou chuť.
Další recepty:
cuketová polévka se sýrem, banánové koblihy, recept jablečné řezy s polevou, paella de Almeria, jablka v županu, kuře na paprice, česnečka, ratatouille, jablečný závin, tvarohová žemlovka, mexická polévka s rýží, játrová omáčka, jablečný závin pro diabetiky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.