Recepty > vepřové maso > kořeněná vepřová plec
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
50 dkg vepřové plece, česnek, pepř, majoránka, kmín, drcené nové koření, citronová kůra, sůl
Postup přípravy:
Česnek prolisujeme, přidáme ostatní tlučené koření a sůl, promícháme na kašičku, připravenou směsí potřeme vepřovou plec a necháme asi 6 hodin uležet.
Před pečením zabalíme plec do pomaštěného alobalu, alobal dobře uzavřeme a v předem vyhřáté troubě pečeme přibližně 45 minut. Poté alobal nahoře rozstřihneme a dopečeme.
Maso necháme vychladit, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, obložíme nakrájenou syrovou zeleninou a podáváme s chlebem.
Další recepty:
maso na gril, arašídové řízky, vepřové maso na červeném víně, čínské vepřové řízky na pórku, opilé vepřové, segedínský guláš, vepřové maso na mrkvi, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, kotlety se sýrem, plněné vepřové řízky v trojobalu, zbojnické špízy, zavařené vepřové maso, ovocný řízek, vepřová plec s mrkví
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.