Recepty > hovězí maso > koprovka s hovězím masem
Na tento recept budeme potřebovat:
700g hovězího předního masa
Omáčka: 1,2 litru mléka, 3 lžíce (vrchovaté) sekaného kopru (čerstvého nebo mraženého), ocet, cukr, sůl, 2 vejce, kousek másla, hladká mouka
Postup přípravy:
Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka v Papinově tlakovém hrnci.
Omáčka: necháme přejít varem trochu octa (asi 1/3 hrnku). Dáme vařit 1 litr mléka, vsypeme sekaný kopr, osolíme, trochu osladíme. Pokud máme kopr v octovém nálevu, přidáme ho až po zahuštění moukou a nedáváme ocet. Mezitím si v 2-3 dl mléka rozmícháme mouku (asi 3 lžíce) a když se mléko vaří, vlijeme mléko s moukou, rozšlehaná vejce a zamícháme. Chvíli povaříme, vlijeme část převařeného octa (raději přidáváme postupně, abychom nedali moc), podle chuti dochutíme solí, cukrem, případně octem a odstavíme. Pro zjemnění můžeme do hotové omáčky přidat lžičku másla.
Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.
Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Kuřecí perkelt s noky které po uvaření propláchneme studenou vodou.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Kuřecí roláda s moravankou
Koprovka s hovězím masem okouzlí svou chutí.