Recepty > hovězí maso > kapucínský guláš
Na tento recept budete potřebovat:
700 g hovězí kližky, 3 lžíce oleje, 2 větší cibule, mletý pepř, mletá paprika, drcený kmín, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 250 g žampionů
Postup přípravy:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli. Přidáme papriku a zpěníme ji. Na tomto základě opečeme maso nakrájené na kostky a potom podlijeme trochu vodou. Osolíme, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, mletý pepř a rajčatový protlak. Promícháme, ztlumíme příkon tepla a pod poklicí dusíme do změknutí. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme. Ke konci dušení guláš vysmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme ji, potom znovu podlijeme a guláš dovaříme. Menší žampiony očistíme (vlhkým hadříkem) a nakrájíme na čtvrtky. Podusíme je na zbylém oleji a přidáme do hotového guláše.
Další recepty:
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Mexická fazolová polévka dozdobená petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem
Uvařte si jídlo kapucínský guláš, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.