Recepty > hovězí maso > jelení kotlíkový guláš
Na tento recept budete potřebovat:
1200 g jeleního nebo srnčího masa - krk, bok nebo hrudí, 1000 g cibule, 500 g vepřového sádla, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 4 rajčata, 2 papriky, sklenička sterilovaného leča, 500 g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění), sušené nebo čerstvé houby, 300 ml červeného vína, mletá paprika, kmín, česnek, majoránka, větvičky z jedličky, sůl, pepř
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky. Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, rajské, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky a nastrouhanými brambory do změknutí.
Další recepty:
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Bramborový paprikáš
Uvařte si jídlo jelení kotlíkový guláš, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.