Recepty > hovězí maso > jehněčí guláš s rajčaty
Na tento recept budete potřebovat:
3/8 kg jehněčí kýty, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1/2 mrkve, sůl, 1/2 lžičky hladké mouky, mletá paprika, 2 papriky (zelené), 2 rajčata zelená, petrželka
Postup přípravy:
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme. Pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme. Zalijeme vývarem z kostí, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme téměř do změknutí. Přidáme na kroužky nakrájené zelené papriky a dusíme společně. Asi 1/4 hodiny před podáváním pokrmu přidáme oloupaná drobně pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou. Vhodná příloha je rýže nebo pšeničný chléb.
Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Mexická fazolová polévka dozdobená petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem
Uvařte si jídlo jehněčí guláš s rajčaty, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.