Recepty > z jablek > jablkový dezert
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g jablek, 2 lžíce cukru
Krém: 2 vejce, 60 g cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku, 1/4 litru mléka
Postup přípravy:
Z oloupaných jablek vykrájíme jadřince, rozkrájíme na dílky, vložíme do hrnce a podlijeme několika lžicemi vody, přidáme cukr a na mírném ohni podusíme, až jsou sklovitá (nikoliv rozvařená). Takto připravená jablka necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Mléko rozšleháme se žloutky, cukrem a pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme krém. Do vychladlého krému vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze dvou bílků. Do pohárů nebo misek dáme nejprve vrstvu krému, na ni část jablek a znovu pokryjeme krémem. Chceme-li mít poháry slavnostnější, můžeme je ozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Stejným způsobem můžeme připravit dezert z kompotovaných meruňek, broskví, hrušek, prostě ze všeho, co máme doma.
Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, banánové koblihy, jablečné řezy s polevou, křehký jablkovec, jablka v županu, kuře na paprice, česnečka, ratatouille, jablečný závin, tvarohová žemlovka, jablkový salám, játrová omáčka, jablečný závin pro diabetiky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.