Recepty

Recepty > z jablek > křehký jablkovec

Křehký jablkovec recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné na přípravu pokrmu křehký jablkovec:

300 g hladké mouky, 250 g másla, 2 vaječné žloutky, 2 lžíce vody, 4 větší jablka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce krystalového cukru, 3 lžíce rozinek, olej a mouka na vysypání plechu, 3 lžíce mandlových lupínků, šlehačka, lístky máty na ozdobu

Postup přípravy:

Do mouky nakrájíme rozměklé máslo, přidáme vaječné žloutky, 2 lžíce vody a vytvoříme těsto, které nesladíme ani nesolíme. Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly, z kterých vyválíme obdélníky. Jeden vyválený obdélník těsta přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a rozprostřeme je rovnoměrně na spodní plát, posypeme vanilkovým a krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Poté je překryjeme druhým plátem těsta a na několika místech propícháme vidličkou. Jablkovec pečeme v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 45 minut. Vychladlý moučník nakrájíme a ozdobíme šlehačkou a mátou.

Křehký jablkovec vám přeje dobrou chuť.

Další recepty:
cuketová polévka se sýrem, banánové koblihy, recept jablečné řezy s polevou, paella de Almeria, jablka v županu, kuře na paprice, česnečka, ratatouille, jablečný závin, tvarohová žemlovka, mexická polévka s rýží, játrová omáčka, jablečný závin pro diabetiky

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.