Recepty > z jablek > jablečný závin pro diabetiky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
První těsto: 300 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 2 vejce, 2 lžíce octa, 1 lžička cukru, trocha mléka, špetka soli
Druhé těsto: 300 g polohrubé mouky, 20 g tuku hera
Náplň: 500 g jablek, umělé sladidlo, skořice, 1 vejce
Postup přípravy:
V teplém mléce s cukrem a špetkou soli necháme vykynout kvasnice. Poté je smícháme se zbytkem surovin a vypracujeme těsto, které necháme alespoň 30 minut kynout.
Z mouky a hery vytvoříme druhé těsto - mělo by mít konzistenci drobenky. Když první těsto vykyne, obě těsta spojíme a rozdělíme na tři díly.
Z jednotlivých dílů vyválíme placky, které posypeme nastrouhanými jablky, umělým sladidlem a skořicí, stočíme do závinu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Záviny nahoře potřeme zozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby, ve které je pečeme při teplotě 170 °C přibližně 50 minut.
Další recepty:
cuketová polévka se sýrem, banánové koblihy, paella de Almeria, jablka v županu, kuře na paprice, česnečka, ratatouille, jablečný závin, tvarohová žemlovka, mexická polévka s rýží, játrová omáčka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.