Recepty > omáčky > italská rajčatová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g masitých rajčat, 400 g konzervovaných rajčat, 1 lžíce másla, čerstvá bazalka, 1 dl olivového oleje, 1 řapík celeru, 1 cibule, 1 mrkev, cukr, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Na oleji necháme zpěnit na kostky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujeme velmi zvolna, zelenina nesmí ztmavnout. Poté k zelenině přidáme rozmačkaná rajčata z konzervy se šťávou, promícháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme čerstvá jadřinců zbavená a nakrájená rajčata, zmírníme teplotu na minimum, zakryjeme poklicí a velice zvolna, za občasného promíchání, dusíme alespoň jednu hodinu, odstavíme a necháme vychladnout.
Prochladlou rajčatovou směs přecedíme přes jemné síto a zbytek zeleniny propasírujeme. Do omáčky vložíme 4 lístky bazalky a na mírném necháme probublávat asi 30 minut. Nakonec italskou rajčatovou omáčku zjemníme máslem a podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Přidáme další dva listy bazalky a přikryjeme poklicí. Necháme alespoň 20 minut odpočinout.
Další recepty:
italská kuchyně pronikla na talíře jedlíků v mnoha částech světa, rajčatová polévka s rýží na kterou použijeme na kostičky nakrájená rajčata, borůvková omáčka na víně chutná vychladlá, majonéza se hodí do salátů, čočková polévka je dochucená rozetřeným česnekem, gulášová polévka chutná s chlebem, vepřová panenka na víně nakrájíme ji na kolečka, houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí, houbovka s vejcem do které přidáme šlehačku, bryndzová omáčka ze slovenského sýru, houbová omáčka z hub které mohou být i sušené, rychlá rajská polévka má přednost rychlé připravy, majonéza z žervé je varianta přípravy, rajská omáčka recept na přípravu, tradiční italská zeleninová polévka minestrone do níž při podávání přidáme nastrouhaný sýr parmezán, houbová omáčka na víně s kapary z čerstvých hub, marináda na kuře
Dobrou chuť vám přeje italská rajčatová omáčka.