Recepty > polévky > hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g hovězího masa, sůl, pepř, 1 cibule, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 petržel, trocha nasekané petrželky
Játrové knedlíčky: 300 g jater, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1 vejce, trocha majoránky, strouhanka
Postup přípravy polévky hovězí vývar s játrovými knedlíčky:
Hovězí maso zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou cibuli vcelku a vaříme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět.
Přidáme játrové knedlíčky, které připravíme následujícím způsobem: Játra rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, vejce, majoránku, zahustíme trochou strouhanky a vlhkou rukou tvarujeme knedlíčky, které vkládáme do polévky.
Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, přidáme ke knedlíčkům a vaříme asi 10 minut. Do hotové polévky vmícháme nasekanou petrželku.
Dobrou chuť vám přeje hovězí vývar s játrovými knedlíčky.
Další recepty:
hovězí steak na zelenině, plněná hovězí roláda, zelňačka s cizrnou, hovězí maso na pivě, hovězí guláš, italská zeleninová polévka minestrone, žampionová polévka, jablečný závin, čínské nudle se zelím, kuřecí vývar s drobením, česnečka, kuřecí vývar s noky, dršťková polévka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.