Recepty > hovězí maso > hovězí maso na pivě
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hovězího masa - kližky, olej, 250 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 černé pivo, 300 g ostrého kečupu, 1-2 feferonky, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, sůl
Postup přípravy pokrmu:
Na rozpáleném oleji osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso, přidáme nadrobno rozkrájenou cibuli a rozdrcený česnek a ještě chvíli smažíme. Poté zalijeme 1/4 l černého piva), přidáme polovinu kečupu, feferonky, papriku, sójovou omáčku, dle chuti osolíme a opepříme a dusíme, dokud maso nezměkne. Poté vyjmeme feferonky, přidáme zbytek kečupu a podle hustoty omáčky dolijeme pivem.
Další recepty:
hovězí roláda z mletého masa, Barcelonský hrnec, Burgundské hovězí kostky, játra na cibulce, bramborový salát, hovězí steak na zelenině, Maďarský guláš s bramborem, hovězí polévka s mletým masem, játrová omáčka, hovězí roštěná na smetaně, plněná hovězí roláda, treska s rajčaty, ptáčky se zeleninou, vepřo knedlo zelo
Hovězí maso na pivě má své kouzlo.