Recepty > hovězí maso > hovězí roštěná na smetaně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 plátky hovězího masa, sůl, pepř, plnotučná hořčice, olej, 1 cibule, 250 ml hovězího vývaru, 4 kuličky nového koření, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy pokrmu:
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme plátky masa, které z obou stran orestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme dkud není maso hotové. Poté maso vyjmeme, štávu zalijeme smetanou, do které jsme vmíchali mouku, a povaříme. Přecedíme přes síto, dochutíme a maso vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží nebo knedlíky.
Další recepty:
Barcelonský hrnec, hovězí roláda z mletého masa, játra na cibulce, Burgundské hovězí kostky, bramborový salát, hovězí steak na zelenině, Maďarský guláš s bramborem, hovězí polévka s mletým masem, játrová omáčka, treska s rajčaty, plněná hovězí roláda, vepřové kotlety na paprice, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.