Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí plátky na houbách jako hlavní chod

Hovězí plátky na houbách jako hlavní chod

Na tento recept budete potřebovat:

1 větší cibule, 1 lžíce hořčice, 1 kg zadního hovězího, 1 hrnek hřibů, 3 lžíce hladké mouky, 0,5 dl oleje, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 l vývaru, 1 zakysaná smetana

Postup přípravy:

Plátky masa nařízneme na okrajích, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm opečeme a následně vložíme do tlakového hrnce. V oleji potom zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli, kterou přidáme k masu. Nakonec podlijeme vývarem a dusíme asi 45-60 minut. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme houby, dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou a necháme provařit. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, vložíme plátky masa a necháme ještě chvilku vařit. Podáváme s knedlíkem.

Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Znojemský guláš podáváme s přílohou.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Zelné závitky dochutíme kysanou smetanou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Medová marináda na marinování masa.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Kuřecí játra na slanině podle potřeby dosolíme.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Segedínský guláš

Recepty
Motto

Připravte si jídlo hovězí plátky na houbách jako hlavní chod, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.