Recepty > hovězí maso > hovězí perkelt s fazolemi
Na tento recept budeme potřebovat:
400g hovězí kližky nebo plece, 150g uzeného masa, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2-3 cibule, 1 rajče, mletá sladká paprika, petrželka, 200g bílých fazolí, 1 zelená paprika, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, sůl
Postup přípravy:
Fazole namočíme přes noc do studené vody, poté je scedíme, zalijeme novou vodou, přidáme uzené maso, česnek, bobkový list a vaříme (nejlépe v tlakovém hrnci), až fazole i maso změknou. Ke konci varu osolíme.
Na rozpáleném sádle nebo oleji zpěníme najemno pokrájené cibule, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, mletou papriku, krátce orestujeme, podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Po chvilce dušení přidáme nakrájené oloupané rajče, na nudličky nakrájenou zelenou papriku a dusíme, až maso změkne. Přidáme okapané fazole a na kostičky nakrájené uzené maso, dochutíme a krátce podusíme.
Hovězí perkelt podáváme s chlebem.
Další recepty:
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Debrecínské vepřové kotlety podáváme s různě upraveným brambory.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Kuřecí perkelt s noky které po uvaření propláchneme studenou vodou.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Recept na kuřecí perkelt
Hovězí perkelt s fazolemi okouzlí svou chutí.