Recepty > hovězí maso > hovězí maso na celeru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 plátky hovězího masa, sůl, pepř, kmín, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 cibule, polovina celeru
Postup přípravy pokrmu:
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle z obou stran osmahneme. Když je maso orestované, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný celer a ještě chvíli společně smažíme. Poté přilijeme trochu vody a za podlévání dusíme tak dlouho, až maso změkne. Při dušení nám vznikne omáčka, kterou již nemusíme zahušťovat.
Podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Další recepty:
Barcelonský hrnec, hovězí roláda z mletého masa, játra na cibulce, Burgundské hovězí kostky, Maďarský guláš s bramborem, bramborový salát, marinovaná vepřová kýta, vepřové kotlety na smetaně, játrová omáčka, treska s rajčaty, plněná hovězí roláda, svíčková omáčka na smetaně, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.