Recepty > houby > houbová omáčka ze sušených hub
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 25 g sušených hub, 20 g cibule, 300 ml hovězího vývaru, 70 ml smetany, citronová šťáva, petrželová nať, mletý pepř
Jíška: 50 g másla, 40 g hladké mouky
Recept na přípravu:
Ve 200 ml studené vodě namočené houby trochu vymačkáme a nadrobno rozsekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli s jemně rozsekanou petrželkou, zpěníme a přidáme rozsekané houby, pokapeme citronovou šťávou a udusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vývaru. Poté si připravíme z másla a mouky jíšku, postupně ji podléváme studeným vývarem a vodou z namočených hub a za stálého míchání na mírném ohni asi 15 minut vaříme. Nakonec přidáme podušené houby, sůl a pepř, ještě asi 6 minut povaříme, popřípadě procedíme a zjemníme smetanou.
Podáváme s masem a knedlíkem či jinou vhodnou přílohou.
Další recepty:
Bedly na víně a slanině.
Boloňské špagety do kterých přidáme tymián a bazalku.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Smaženice z hub s vajíčky.
Kuře na smetaně s omáčkou.
Houbová polévka s drobnějšími kousky brambor.
Řízky z bedly osmažíme dozlatova.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochucená najemno nakrajeným koprem.
Houbová omáčka na smetaně
Ochutnejte recept houbová omáčka ze sušených hub.