Recepty > houby > bedly na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
1 kg bedel, olej, 1 dl bílého vína, 50 g anglické slaniny, polovina citronu, pepř, sůl, máslo
Postup přípravy:
Hlavičky bedel oloupeme a z obou stran prudce osmahneme na oleji. Poté je vložíme do zapékacího pokáčku, který jsme předtím vymazali máslem. Bedly osolíme a opepříme. Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Poté podlijeme bílým vínem a povaříme. Přilijeme citronovou šťávu z poloviny citronu a tuto směs přelijeme přes hlavičky bedel. Poté pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
Dobrou chuť u pokrmu bedly na víně.
Další recepty:
tortellini se sýrem a houbami, dušené žampiony s bambusem, italské rizoto s houbami
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.