Recepty > omáčky > houbová omáčka od babičky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g mouky, 30 g másla, 500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru, 150-200 g hub (hřibů, křemenáčů nebo jiných tvrdých hub), 30 g cibule, 10 g kmínu, zelená petrželka
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme za občasného promíchání. Mezi tím si očistíme houby a nakrájíme je na drobné kousky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Měkké houby přidáme do zředěné zásmažky a ještě trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
Houbovou omáčku můžeme vylepšit žloutkem, ale už ji nevaříme.
Další recepty:
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou které můžeme zředit trochu mléka.
Ananasový dort necháme ztuhnout v chladu.
Kuřecí čína s ananasem ke které přidáme arašídy.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s chlebem.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Koprová omáčka od babičky podáváme s houskovým knedlíkem
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Fazolová polévka od babičky s vlasovými nudlemi.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Kuřecí kousky se žampiony a sladkým kečupem.
Houbová omáčka se smetanou
Dozvíte se zde, jak se připravuje houbová omáčka od babičky a recept na ni.