Recepty > polévky > halászlé maďarská rybí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg kapřího masa, 100 g cibule, sladká mletá paprika, sůl, 1-2 feferonky
Recept na přípravu:
Kapra upravíme na porce, na dno hrnce dáme nakrájenou cibuli, na ni pak porce kapra, poprášíme paprikou a osolíme, zakryjeme znovu cibulí, znovu poprášíme paprikou, zalijeme vodou, přihodíme feferonky a zvolna asi 45 minut vaříme, pak vývar scedíme, na talíř dáme porci kapra zalijeme přecezeným vývarem.
Další recepty:
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Bouillabaisse z plodů moře.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Valašská kyselica s brambory.
Maďarská kuchyně recepty.
Selská chlebová polévka s rozšlehanými vejci.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Polévka z cizrny a kedlubnu.
Ravioli se žampiony a omáčkou vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Polévka halászlé
Halászlé maďarská rybí polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.