Recepty

Recepty > polévky > ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hovězího masa s kostí, 150 g kořenové zeleniny, 1-2 červené řepy, 40 g sádla nebo oleje, 4 lžíce rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, 3 větší brambory, 150 g bílého hlávkového zelí, 1 bobkový list, 2 oloupaná a nakrájená rajčata, 2 rozdrcené stroužky česneku, ocet, pepř, sůl, 200 ml zakysané smetany

Recept na přípravu:

Do velkého hrnce nalijeme dva litry vody, přidáme omyté maso, osolíme a uvedeme do varu. Na mírném plameni povaříme do změknutí (přibližně dvě hodiny). Poté vývar přecedíme a obereme maso. Na polovině rozehřátého sádla či oleje osmahneme na kostky nakrájenou řepu a kořenovou zeleninu, přidáme rajčatový protlak a vše přidáme do hrnce s vývarem. Z mouky a zbytku tuku si připravíme jíšku, kterou rozmícháme do polévky. Přisypeme na kostičky nakrájené brambory, nakrájené zelí, bobkový list, pepř a rajčata, čtvrt hodiny provaříme, aby brambory změkly. Na závěr ochutíme česnekem, octem a podle potřeby dosolíme. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Drůbeží drůbková polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept ukrajinský boršč.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.