Recepty > polévky > valašská kyselica
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litru vývaru z kostí a zeleniny nebo bojónu, 500g brambor, 250 ml kyselé smetany, 250 ml mléka, 1 vaječný žloutek, špetka kmínu, 150g hladké mouky, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Na kostičky nakrájené brambory vložíme do osolené vody s kmínem, ve které je vaříme, až jsou skoro měkké. Poté vodu slijeme a brambory zalijeme vývarem. Do mléka vmícháme mouku, vlijeme smetanu a žloutek, mírně rozšleháme a tuto směs přilijeme k vývaru s brambory. Osolíme, opepříme a dovaříme.
Další recepty:
Chlebová polévka - chlebové krajíce nakrájíme.
Pórková polévka s taveným sýrem - nakrájený pórek vložíme do osolené vody...
Sýrový vývar z hovězího masa se žloutky.
Kotlety se sýrem ementálem nebo eidamem.
Maďarský kuřecí perkelt s paprikou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je klasika.
Hovězí guláš nejlépe z kližky.
Rybí karbanátky z tresky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky z kuřecího vývaru.
Sýrový závin z listového těsta - listové těsto rozválíme na obdélník...
Rybí polévka
Ochutnejte recept valašská kyselica.