Recepty

Recepty > hovězí maso > guláš z hájovny

Guláš z hájovny

Na tento recept budete potřebovat:

300 g zadního hovězího, 40 g vepřového sádla, 60 g cibule, 10 g česneku, 0,2 g mletého pepře, 20 g hladké mouky, 6 g soli, 20 g rajčatového protlaku, 3 g mleté papriky, 60 g slaniny, 50 g pařížského salámu, 100 g žampiónů, 60 g kapie

Postup přípravy:

Hovězí maso očistíme, opereme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. Na 2/3 sádla usmažíme cibulku (také asi 2/3) s kmínem dozlatova, přimícháme poloviční dávku papriky a na tento základ vložíme připravené maso. Při častém míchání rychle odusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme pepř, sůl a rajský protlak a pod pokličkou dusíme do změknutí. Přidáváme po částech podle potřeby horkou vodu. Když je maso ještě trochu zatuhlé, necháme základ vydusit až do tuku. Přidáme mouku, orestujeme asi 5 minut. Potom zalijeme horkou vodou tolik, aby omáčka byla řidší. Přidáme utřený česnek a necháme zvolna vařit, až je maso úplně měkké. Ve zvláštním kastrole zatím rozpustíme zbytek sádla, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, salám (klobásu) a na plátky pokrájené žampióny (nebo jiné houby) a kapie. Trochou papriky zasypeme a všechno orestujeme. Takto připravenou vložku dáme nakonec do guláše a ještě vše převaříme. Příloha: brambory, knedlík nebo chléb

Další recepty:
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Mexická fazolová polévka dozdobená petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Bramborový paprikáš

Recepty
Motto

Uvařte si jídlo guláš z hájovny, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.