Recepty > hovězí maso > farmářský guláš z kližky
Na tento recept budete potřebovat:
800 g hovězí kližky, 100 g červené cibule, 100 g pórku, 100 g mrkve, 10 stroužků česneku, 5 brambor, 5 lístků bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 100 g rajčatového protlaku, 30 g sušených lesních hub, 1,5 l hovězího vývaru, 0,5 l červeného vína, 100 ml oleje, sůl
Postup přípravy:
Sušené houby namočíme do vody. Kližku očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečeme, poté jej osolíme a opepříme. V pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a orestujeme, vložíme protlak, orestujeme, přidáme houby a opět orestujeme. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, zalijeme hovězím vývarem, vínem a dusíme hodinu, poté přidáme oškrábané a na větší kostky nakrájené brambory a dusíme do změknutí.
Další recepty:
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Mexická fazolová polévka dozdobená petrželkou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem
Uvařte si jídlo farmářský guláš z kližky, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.