Recepty

Recepty > játra

Játra - Recepty

Recepty pro přípravu pokrmů z jeter.

Játra na divoko s brusinkami.
Játra básníka Li-po jsou recept čínské kuchyně.
Játra na víně podáváme s těstovinami a nastrouhaným sýrem.
Játra s anglickou slaninou a žampiony servírované s rýží.
Játra na cibulce s rýží.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Polévka z jater telecích, hovězích nebo vepřových.
Kuřecí játra s jogurtem
Kuřecí játra s jablky
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Kuřecí játra se zeleninou na bazalce osmažená na oleji.
Kuřecí játra s jablky a pórkem podávaná s rýží.
Játrové balíčky v plátcích anglické slaniny.
Vepřová játra na zázvoru zapečená v alobalu.
Vepřová játra na asijský způsob
Labužnický šašlik z různých druhů masa, jater, anglické slaniny, papriky a cibule.
Játra na cibulce 2 osmahnutá a dušená s kmínem, masoxem a pepřem.
Játrová pomazánka je podávána na horkých opečených topinkách s corničonkami jako ozdobou.
Minutková játra rozřízneme na plátky, které na okrajích trochu nařízneme proti kroucení při úpravě...
Játrová rýže do polévky.
Játrová omáčka vepřová, na lžíci rozpáleného sádla osmahneme najemno nasekanou cibuli...
Játrová pěna - paštiku jemně utřeme, přidáme máslo ušlehané do pěny...
Játrový sýr vaříme v parní lázni.
Šnečí játra osolíme, aby vynikla jemná chuť.
Játrové knedlíčky vhodíme do vroucí polévky a zavaříme.
Játrový guláš - nadrobno pokrájenou slaninu rozškvaříme a zpěníme na ní na větší kousky nakrájenou cibuli...
Moje oblíbená játrová omáčka s rýží - na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a špek...
Domácí játrová paštika, bůček rozkrájíme na menší kusy, prosolíme a upečeme...
Nádivka s drůbežími játry upečená dozlatova.
Játrové karbanátky - brambory nastrouháme najemno...
Omáčka z vepřových jater chutná s dušenou rýží.
Játrová omáčka s masem a noky, maso uvaříme doměkka v tlakovém hrnci...
Jitrnice se zelím a brambory, velkou naběračkou vyndáme brambory se zelím dohromady i s jitrnicí...
Játrová omáčka s pórkem a smetanou chutná s těstovinami, při podávání ji můžeme posypat parmezánem.
Pečené jitrnice, do hlubší mísy nalijeme horkou vodu...
Domácí játrovka, vše pomeleme...
Játra po myslivecku pokrájíme na plátky, necháme vymáčet...
Pikantní drůbeží játra podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, tatarkou a zeleninovým salátem.

Játra 2

Játra vám přejí dobrou chuť u jídel vařených podle některého z našich receptů.

Recepty
Motto

Játra jsou v lidském těle důležitý orgán nezdráhající přiložit ruku k dílu a podílející se na jeho funkci. Jejich funkcí je neutralizace jedů a jiných škodlivých látek, zajišťují také energetickou látkovou výměnu a podílí se na metabolismu aminokyselin.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.