Recepty

Recepty > játra > játrová pomazánka

Játrová pomazánka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

500 g kuřecích jater, 100 g slaniny, 100 g másla, 1–2 stroužky česneku, 1 lžičku sušeného tymiánu, 0,5 dl portského vína (alternativně je možno použít sherry), toustový chleba, corničonky

Postup přípravy pokrmu játrová pomazánka:

Slaninu nakrájíme a orestujeme na části másla části másla. Poté přidáme zbytek másla, prolisovaný česnek, tymián a na kousky nakrájená játra. Restujeme přibližně 4 minuty a když se játra zatáhnou, přilijeme portské víno nebo sherry a necháme tekutinu odpařit. Hotovou směs poté necháme trochu zchladnout, a nakonec ji rozemeleme.

Játrovou pomazánku podáváme na horkých opečených topinkách s corničonkami jako ozdobou.

Další recepty:
játrové balíčky, rýže deseti chutí, recept játra na cibulce, játrová omáčka, játra na víně, slepičí polévka s játrovými knedlíčky, játra na divoko

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.