Recepty > vegetariánské > cukeťák s cibulovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
cuketa, strouhanka, vejce, česnek, majoránka, sůl, máslo, mladé kukuřičky, provensálské koření, cibule, hladká mouka
Postup přípravy:
Smícháme cuketu, strouhanku, vejce, česnek, majoránku a sůl, rozprostřeme na plech a upečeme cukeťák. Zatímco se nám cukeťák peče, rozehřejeme na pánvičce máslo a na kterém opečeme mladé kukuřičky. Trochu je osolíme, přidáme provensálské koření a na hodinu přiklopímě pokličkou, je potřeba vyladit teplotu, aby se máslo nepřipalovalo.
Na cibulovou omáčku rozehřejeme máslo, na které na čtvrtky nakrájené menší cibulky, které necháme zesklovatět a vařečkou rozebereme na jednotlivé vrstvy. Poté zaprášíme hladkou moukou a vysmažíme světlou jížku, zalijeme vařící vodou nebo vývarem, dochutíme solí a provensálským kořením.
Cukeťák podáváme s kukuřičkami jako přílohou, přelitý cibulovou omáčkou.
Další recepty:
Chilli con tofu s rajčaty.
Cibulová polévka se sýrem kterou zasypeme strouhaným sýrem.
Směs na špagety ze sójového granulátu necháme chvíli podusit a přidáme utřený česnek.
Cuketa na smetaně kterou dochutíme solí a majoránkou.
Recept na sojové mléko z bobů.
Cukeťák na plech pečeme do zezlátnutí.
Kvasnicová polévka se zavářkou.
Cuketová polévka se sýrem a kořenovou zeleninou.
Cibulová omáčka s těstovinami..
Česnečka recept na přípravu.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Ratatouille je pokrm francouzské kuchyně.
Polévka z pórku s černým chlebem který osmažíme.
Švestková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje cukeťák s cibulovou omáčkou a recept na ni.