Recepty > pokrmy z cukety > cukeťák na plech
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
350 g sýra eidam, 1 kg cukety, 4-5 vajec, 1 kypřík, 400 gr dietního salámu, 2 dcl polohrubé mouky (pokud bude těsto řidší, dejte mouky víc, těsto má mít konzistenci jako na bramboráky), sůl, majoránka, 6-8 stroužků česneku, 100 ml oleje, 1 najemno nakrájená cibule
Postup přípravy:
Všechny cuketu nastrouháme na jemném struhadle, veškerou šťávu slijeme a necháme alespoň 15 minut odstát, poté nastrouháme najemno sýr a salám. Nakonec smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Zbylým olejem vymažeme dva plechy, které vysypeme polohrubou moukou dva a připravené těsto rozetřeme ve velmi tenké vrstvě. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 160°C do zezlátnutí.
Další recepty:
Cuketa po řecku posypaná nakrájenými olivami.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Chilli con carne z fazolí.
Houbová omáčka se smetanou dochutíme citronovou šťávou.
Cuketa na smetaně kterou dochutíme solí a majoránkou.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Cuketová polévka se sýrem a kořenovou zeleninou.
Znojemská omáčka s okurkami.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Kuřecí plátky s cuketou podáváme s rýží.
Znojemský guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Koprová polévka ozdobená rozpůleným natvrdo uvařeným vejcem.
Smetanová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje cukeťák na plech a recept na ni.