Recepty > omáčky > chřestovo žampionová omáčka s vajíčkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 šalotka nebo cibule, máslo, sterilované žampiony, snítka čerstvého tymiánu, sůl, pepř, smetana na vaření, kousek sýru Niva, sterilovaný bílý chřest, petrželka, vejce, ocet
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přidáme žampiony, snítku tymiánu, osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Zalijeme smetanou, vmícháme malý kousek Nivy, který necháme rozpustit. Nakonec dáme prohřát na kousky pokrájený chřest a petrželku.
V hrnci uvedeme do varu vodu s trochou octa, vejce si vyklepneme do naběračky, kterou opatrně vlijeme vejce do vody. Zmírníme var a necháme ztuhnout bílek. Jakmile je bílek tuhý, vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, osolíme, opepříme a podáváme s omáčkou a pečivem.
Další recepty:
svíčková omáčka na smetaně, kuře s hořčično medovou omáčkou, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, rajská omáčka, houbová omáčka na víně s kapary, kyselé zelí na čínský způsob, bílá polévka s vajíčkem, majonéza, žampionová polévka, zelné závitky, kuře na paprice, kyselá houbová omáčka, znojemská omáčka, vepřová panenka na víně
Dobrou chuť vám přeje chřestovo žampionová omáčka s vajíčkem.