Recepty > omáčky > česnekový dip ke steaku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-3 stroužků česneku, 2 lžíce lehkého sýra (lučina...), 2 lžíce zakysané smetany 11%, 500 g bílého selského jogurtu
Podle chuti: 1 lžička oregana, 1 špetka mletého pepře, polovina citronu, 1 lžička cukru, 1 lžička provensálského koření, 2 špetky soli
Jak připravit tento recept:
Smícháme bílý selský jogurt se zakysanou smetanou a čerstvým sýrem. Přidáme prolisované stroužky česneku a důkladně promícháme. Česnekový dip osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a provensálským kořením. Dále přidáme citronovou šťávu z polovny citronu. Vše promícháme. Na závěr přidáme cukr, aby se trochu srazila kyselost dipu. Podle chutí dokořeníme nebo dosolíme.
Česnekový dip podáváme ke steaku.
Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajčatový koláč podáváme horký s podmáslím nebo acidofilním mlékem.
Jogurtové kuře s opečenými brambory.
Dip ke steaku hovězímu.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Grilovaná vepřová krkovice naložená ve vinném octu kterou z obou stran grilujeme.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Dip s hořčicí necháme vychladit a podáváme.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Medové kuře pečeme za občasného polévaní.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme šlehačkou.
Česneková omáčka k vařenému či uzenému masu.
Dip ke grilovámí k masům, zelenině a dalším pochoutkám.
Česneková omáčka ke steaku
Dozvíte se zde, jak se připravuje česnekový dip ke steaku a recept na přípravu.