Recepty

Recepty > omáčky > česnekový dip ke steaku

Česnekový dip ke steaku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2-3 stroužků česneku, 2 lžíce lehkého sýra (lučina...), 2 lžíce zakysané smetany 11%, 500 g bílého selského jogurtu
Podle chuti: 1 lžička oregana, 1 špetka mletého pepře, polovina citronu, 1 lžička cukru, 1 lžička provensálského koření, 2 špetky soli

Jak připravit tento recept:

Smícháme bílý selský jogurt se zakysanou smetanou a čerstvým sýrem. Přidáme prolisované stroužky česneku a důkladně promícháme. Česnekový dip osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a provensálským kořením. Dále přidáme citronovou šťávu z polovny citronu. Vše promícháme. Na závěr přidáme cukr, aby se trochu srazila kyselost dipu. Podle chutí dokořeníme nebo dosolíme.

Česnekový dip podáváme ke steaku.

Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Rajčatový koláč podáváme horký s podmáslím nebo acidofilním mlékem.
Jogurtové kuře s opečenými brambory.
Dip ke steaku hovězímu.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Grilovaná vepřová krkovice naložená ve vinném octu kterou z obou stran grilujeme.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Dip s hořčicí necháme vychladit a podáváme.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Medové kuře pečeme za občasného polévaní.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme šlehačkou.
Česneková omáčka k vařenému či uzenému masu.
Dip ke grilovámí k masům, zelenině a dalším pochoutkám.
Česneková omáčka ke steaku

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje česnekový dip ke steaku a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.