Recepty

Recepty > polévky > rajčatová polévka s bazalkou

Rajčatová polévka s bazalkou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g rajčat, 2 mrkve, 2 malé cibule, 1 lžička rajského protlaku, 3/4 liru zeleninového vývaru, 2 svazky bazalky, pepř, 4 malá rajčata, 3 lžíce másla

Recept na přípravu:

Rajčata nakrájíme na kousky. Mrkev nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na které připravenou zeleninu 10 minut dusíme. Přimícháme rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a přilijeme zeleninový vývar, který jsme si mezitím připravili. Polévku poté vaříme při střední teplotě 30 minut, poté ji propasírujeme jemným sítem a dochutíme pepřem. Několik lístků bazalky odložíme stranou na ozdobení a zbytek najemno nasekáme. Šlehačku ušleháme do polotuha a vmícháme do ní bazalku. Malá rajčata nasekáme na plátky a prohřejeme v polévce. Při podávání ozdobíme bazalkou a šlehačkou.

Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem uvařeným natvrdo.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou - česnek nakrájíme na drobné kousky...
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Cuketová polévka se zakysanou smetanou.
Rychlá rajčatová polévka pro okamžiky, kdy potřebujeme rychle připravit jídlo.
Česnečka z pěti stroužků.
Bramborový guláš je dochucena česnekem a kořením.
Pikantní vepřové plátky podáváme s bramborem.
Rajčatová omáčka z kilogramu rajčat.
Česnečka s bramborami nakrájenými na kostičky.
Pórková polévka s lososem

Recepty
Rajčatová polévka

Ochutnejte recept rajčatová polévka s bazalkou.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.