Recepty

Recepty > francouzská kuchyně > dijonské brambory

Recepty - Dijonské brambory

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:

500 g brambor, 2 cibule, 10 dkg másla, sůl, pepř, pažitka

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme větší část másla a osmažíme brambory. Na jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, na kterém osmahneme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme brambory, sůl, pepř a za občasného zamíchání společně opečeme. Nakonec dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.

Další recepty:
toulonská omeleta, burgundské hovězí kostky, ratatouille, toulonské závitky, cuketa po řecku, kuře na paprice, kuřecí kung-pao, houbový guláš

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.