Recepty

Recepty > omáčky > bylinná omáčka s vínem

Bylinná omáčka s vínem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 vaječné žloutky, 50 g másla, 1 citron, trocha vody, sůl, mletý pepř, 1 malá cibule, 1 lžíce kaparů, 1 kyselá okurka, petrželová nať, estragon, 1 lžíce vína

Jak připravit tento recept:

Syrové vaječné žloutky s citronovou šťávou osolíme, opepříme a šleháme nad párou do pěny. Pak zašleháme vlažnou vodu, víno a když je omáčka dostatečně hustá, přidáme najemno nasekanou cibulku, kapary, kyselé okurky, petrželovou nať a estragon. Vše ještě nad párou šleháme a hned podáváme. Omáčka je vhodná k rybám pečeným na roštu, ke smažené zelenině i pečeným masům.

Další recepty:
Pikantní kuřecí placičky smažíme na oleji.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Těstoviny s tuňákem smícháme s obsahem pánve.
Mexická tortila s kuřecím masem a na kousky nakrájenými rajčaty.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Brusinková omáčka s červeným vínem

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje bylinná omáčka s vínem a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.