Recepty > omáčky > brusinková omáčka ke zvěřině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 ml sterilovaných brusinek, 250 ml smetany ke šlehání, máslo, hladká mouka, voda, sůl, mléko
Jak připravit tento recept:
Brusinky rozmixujeme a přecedíme nebo prolisujeme přes pláténko, abychom odstranili semínka (není to však nutné). Z rozehřátého másla a mouky si osmahneme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou a přidáme do ní mléko a rozmixované brusinky. Nakonec do brusinkové omáčky ke zvěřině vmícháme smetanu a za stálého míchání ji krátce povaříme.
Takto připravenou brusinkovou omáčku podáváme ke zvěřině.
Další recepty:
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Hovězí guláš na červeném víně vaříme, dokud maso nezměkne.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobená zelenou petrželí.
Vepřové koleno na červeném víně upečeme.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Brusinková omáčka ke steaku z čerstvých brusinek.
Kachna pečená na medu s rýží.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaný sýr.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Brusinková omáčka s červeným vínem
Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka ke zvěřině a recept na ni.