Recepty

Recepty > omáčky > brusinková omáčka ke zvěřině

Brusinková omáčka ke zvěřině recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 ml sterilovaných brusinek, 250 ml smetany ke šlehání, máslo, hladká mouka, voda, sůl, mléko

Jak připravit tento recept:

Brusinky rozmixujeme a přecedíme nebo prolisujeme přes pláténko, abychom odstranili semínka (není to však nutné). Z rozehřátého másla a mouky si osmahneme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou a přidáme do ní mléko a rozmixované brusinky. Nakonec do brusinkové omáčky ke zvěřině vmícháme smetanu a za stálého míchání ji krátce povaříme.

Takto připravenou brusinkovou omáčku podáváme ke zvěřině.

Další recepty:
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Hovězí guláš na červeném víně vaříme, dokud maso nezměkne.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobená zelenou petrželí.
Vepřové koleno na červeném víně upečeme.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Brusinková omáčka ke steaku z čerstvých brusinek.
Kachna pečená na medu s rýží.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaný sýr.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Brusinková omáčka s červeným vínem

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka ke zvěřině a recept na ni.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.