Recepty

Recepty > kachna > kachní játrová paštika s brusinkami

Kachní játrová paštika s brusinkami recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g kachních jater, 100 g másla, 1 hrst sušených brusinek, 1 hrst čerstvého tymiánu, 1 hrst plátků mandlí, 150 ml červeného vína, 3 stroužky česneku, 1 větší cibule, mletý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme spolu s prolisovaným česnekem na rozpáleném másle. Přidáme játra, která zprudka orestujeme, zalijeme vínem, které necháme téměř vypařit. Přidáme tymián, osolíme, opepříme a směs rozmixujeme. Nakonec do paštiky vmícháme brusinky a mandle, přendáme do misky, povrch uhladíme a necháme v lednici ztuhnout.

Další recepty:
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla nebo vypečeného kuřecího nebo drůbežího tuku.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Kachna na divoko

Recepty
Motto

Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachní játrová paštika s brusinkami.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.