Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > křehký koláč s brusinkami

Recept na křehký koláč s brusinkami

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 3 vaječné žloutky, 100 g strouhaných mandlí nebo lískových oříšků, 1 roztlučený hřebíček, troška mleté skořice
několik lžic zavařených brusinek

Recept na přípravu:

Z výše uvedených surovin si vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v ledničce. Poté z těsta oddělíme jednu třetinu. Větší část těsta rozválíme do kruhu a opatrně přeneseme do vymazané dortové formy. Těsto potřeme brusinkami. Zbylé těsto rozválíme na placku, rádýlkem nakrájíme na úzké proužky a vytvoříme z nich na brusinkách mřížku. Pečeme ve troubě předem vyhřáté na teplotu 170-180 °C po dobu 25-30 minut.

Další recepty:
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Jablečný koláč na plech s polevou.
České buchty ze dvou těst.
Tiramisu po česku posypeme kakaem.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Koláč z jogurtu

Recepty
Koláč s brusinkami

Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm křehký koláč s brusinkami.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.