Recepty

Recepty > z brambor > bramborové placky

Bramborové placky

Suroviny potřebné pro přípravu:

80 dkg brambor, 22 dkg hrubé mouky, 2 vajíčka, trocha soli, trocha oleje, trocha másla na potírání

Recept na přípravu:

Brambory uvařené den předem oloupeme a a nastrouháme najemno. Na válu k bramborám přidáme hrubou mouku, vejce a sůl. Zpracované těsto rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme středně velkou placku. Pánev lehce vymázneme olejem a placky pečeme z obou stran. Upečené placky potíráme rozpuštěným máslem. Chutnají například s bramborovou polévkou.

Další recepty:
Kotlety na šlehačce pečeme v předem vyhřáté troubě.
Škubánky recept na přípravu.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborový guláš s klobáskou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou důkladně provaříme.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Svíčková omáčka na smetaně je klasika českých talířů.
Falešný tatarák

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept na bramborové placky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.