Recepty > polévky > jihočeská bramboračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3-4 brambory, 2 bobkové listy, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, sůl, šlehačka, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 vejce, ocet
Recept na přípravu:
Brambory nakrájíme na malé kostičky, přidáme koření, osolíme a dáme vařit do 1,5 litru vody. Když jsou brambory téměř měkké, rozděláme si v hrnečku mouku se šlehačkou a vejcem, přidáme do hrnce a dovaříme, případně dosolíme a ochutíme octem.
Další recepty:
Jáhlová polévka se zelím.
Bramboračka které dodá šmak česnek.
Pikantní kuřecí guláš s kapií.
Bramborový guláš - v hrnci rozehřejeme olej...
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Holandská omáčka z vaječných žloutků.
Pikantní kedlubnová polévka s kysanou smetanou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Holandská polévka se zeleninou.
Bramboračka s houbami - rozehřejeme olej...
Jahodová polévka
Ochutnejte recept jihočeská bramboračka.