Recepty > polévky > bramborová polévka s křenovým chlebem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g brambor, 1 lžíce sádla nebo oleje, 30g hladké mouky, 100g uzené slaniny, 150g mrkve, 150g celeru, 150g petržele, 1 cibule, 1 hrst sušených hub, 1 hrst krup, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, zelená petrželka
křenový chléb: 4 krajíčky chleba, 2 vejce, 30g křenu, sůl, pepř, olej
Recept na přípravu:
Cibuli, zeleninu a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném sádle nebo oleji osmažíme cibuli a slaninu, poté přidáme zeleninu, propláchnuté houby, předem přes noc namočené kroupy, vše promícháme, zaprášíme moukou, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Po této době přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut až jsou brambory měkké. Před odstavením bramborovou polévku dochutíme prolisovaným česnekem, drceným kmínem a majoránkou.
V hlubokém talíři nebo misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a zašleháme strouhaný křen. V takto připraveném těstíčku obalíme plátky chleba, které pak osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Při podávání posypeme bramborovou polévke na talíři jemně nasekanou petrželkou a podáváme s křenovým chlebem.
Další recepty:
Dršťková polévka z václavek dochucená kořením.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Kuřecí polévka - křídla z kuřete vložíme do hrnce...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme vodou...
Bramborová buchta recept na přípravu.
Kuřecí směs se sýrem a žampiony - maso nakrájíme na kousky...
Falešná dršťková polévka z kuřecí kůže.
Sojové mléko - příprava nápoje.
Bramborové šišky se strouhankou - brambory uvaříme ve slupce...
Smetanová omáčka z vývaru.
Bramborová polévka
Ochutnejte recept bramborová polévka s křenovým chlebem.