Recepty > polévky > dršťková polévka z václavek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g čerstvých václavek, 1 masox, 3 kuličky nového koření, 6 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, sůl, 2 lžíce sádla nebo oleje, 70g hladké mouky, 1 lžíce sladké mleté papriky, mletý pepř, majoránka, 1 stroužek česneku
Recept na přípravu:
Václavky očistíme, nakrájíme na nudličky, propláchneme, vložíme do hrnce s 1,5 litrem vody, přidáme masox, koření, osolíme a vaříme 30 minut na mírném ohni. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej, přidáme mouku, usmažíme tmavší jíšku, přidáme mletou papriku a vmícháme do vývaru. Povaříme dalších 10 minut, dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou a dolijeme vodu do objemu 1,5 litru polévky. Odstavíme a vmícháme prolisovaný česnek.
Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Dršťková polévka - dršťky důkladně propereme...
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme studenou vodou...
Falešná dršťková polévka z kuřecí kůže.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Kuřecí polévka - kuřecí křídla vložíme do hrnce...
Kuřecí směs se sýrem a žampiony - maso nakrájíme na kousky...
Sojové mléko - příprava.
Vepřová plec s párkem a okurkou - maso nakrájíme na plátky...
Smetanová omáčka z vývaru.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept dršťková polévka z václavek.