Recepty

Recepty > omáčky > borůvkový žahour

Borůvkový žahour recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 ml borůvek, 10 g másla, 150 ml smetany, polovina lžíce skořice, 6 lžic cukru, 2 lžičky škrobu (solamyl...) nebo můžeme použít namísto škrobu k zahuštění strouhaný perník (v tomto případě ubereme množství skořice)

Jak připravit tento recept:

Borůvky vložíme do hrnce spolu se 100 ml vody, cukrem, skořicí a plátkem másla. Vaříme za občasného zamíchání cca 15 minut - až jsou borůvky úplně rozvařené. Do jemného sítka si vložíme 1-2 lžičky škrobu, borůvky poprášíme, škrob vmícháme a provaříme asi 3 minuty. Nakonec přidáme smetanu, rozmícháme a necháme přejít varem.

Borůvkový žahour používáme na přelití lívanců, tvarohových knedlíků apod.

Další recepty:
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Znojemská omáčka s okurkami.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Boloňská omáčka na špagety které podáváme posypané strouhaným sýrem.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Borůvkový trhanec podáváme s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Dozvíte se, jak připravit chilli omáčku tak, aby náležitě pálila.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Znojemský guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Boloňská omáčka dušená na mírném plameni pod pokličkou.
Znojemský guláš z vepřového masa

Recepty
Borůvkový žahour

Dozvíte se zde, jak se připravuje borůvkový žahour a recept na něj.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.