Recepty > omáčky > boloňská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
Olej, 1 cibule, 50 g slaniny, 50 g celeru, 1 mrkev, 300 g mletého masa, 4 stroužky česneku, 2 lžičky protlaku, 5 lžic kečupu, sojová omáčka, sůl, pepř, nové koření, 2 bobkové listy, 150 ml bílého vína
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájenou slaninu. Poté přisypeme najemno nastrouhaný celer a mrkev a osmažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, podlijeme vodou a postupně přidáváme prolisovaný nebo utřený česnek, rajský protlak, kečup, sojovou omáčku, sůl, pepř, nové koření, bobkové listy a víno. Vše promícháme a 30 minut dusíme na mírném plameni pod pokličkou.
Když je boloňská omáčka hotova, nalijeme ji na uvařené těstoviny, posypeme nasekanou pažitkou a tymiánem, trochou strouhaného sýra a podáváme.
Další recepty:
koprová omáčka, ďábelská omáčka, plněné papriky s rajskou omáčkou, svíčková omáčka na smetaně, rajská omáčka, hodolanská omáčka, rajčatová omáčka, játrová omáčka, česneková omáčka, kuře na paprice, segedínský guláš, sýrová omáčka s česnekem a těstoviny
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.