Recepty > omáčky > boloňská omáčka na špagety
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
250 g mletého hovězího a vepřového masa, 1 konzerva protlaku, 1 konzerva rajčat v tomatě, 5 lžic kečupu, 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, olej, sůl, pepř, muškátový oříšek, kmín, koření gyros, 6 lžic cukru krystal, 1/2 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme maso, které za stálého míchání smažíme, až zhnědne. Osmažené maso posypeme kmínem, kořením gyros, nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Maso dále dusíme, až je měkké, poté přidáme rajčata v tomatě (která na pánvi rozmačkáme vařečkou), protlak a kečup. Nakonec přisypeme cukr a když se cukr rozpustí citrónovou šťávu a několik minut dusíme pod pokličkou. Pokud je omáčka příliš hustá nebo řídká, můžeme přidat vodu nebo kečup. Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami posypané strouhaným sýrem.
Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, boloňské špagety, bešamelová omáčka, ruský boršč, gulášová polévka, rajská omáčka, debrecínské roštěnky, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, koprová omáčka, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí rosbíf
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.