Recepty > těstoviny > boloňské těstoviny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g těstovin, 50 g slaniny, 1 mrkev, polovina menšího celeru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g mletého masa, 20 g sušených hub, sůl, mletý pepř, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce šlehačky, tvrdý sýr
Recept na přípravu:
Těstoviny uvaříme podle návodu. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, které rozškvaříme, přisypeme nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme. Přidáme mleté maso, které za stálého míchání opečeme. Houby uvaříme doměkka, scedíme a nadrobno nakrájené je přidáme k masové směsi, podlijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a asi 40 minut pomalu dusíme. Před koncem dušení přilijeme kečup a šlehačku. Uvařené těstoviny podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.
Další recepty:
Fazolová polévka od babičky každý si jí nabere, kolik mu vyhovuje.
Hlíva s těstovinami dušená doměkka.
Originální italský recept na Minestrone do které přidáme fazole a uvařené brambory.
Kuře s těstovinami dáme zapéci.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Boloňské špagety jsou klasika.
Zelná polévka s uzeným masem a brambory.
Špagety Carbonara neboli uhlířské.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme ještě chvíli přejít varem.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Kolínka s vejcem
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept boloňské těstoviny.