Recepty > polévky > zimní zeleninová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 velké mrkve, 4 petržele s natí, 1 celer s natí, polovina malé kapusty, menší květák, 4 cibule, menší pórek, palička česneku, tuk, sůl
Recept na přípravu:
Mrkve, petržele a celer nastrouháme na nudličky, kapustu, pórek a květák nakrájíme na kousky a také nakrájíme nadrobno natě. V hrnci rozehřejeme tuk a na něj přidáme všechnu zeleninu. Zeleninu dusíme, až se obsah zmenší asi o třetinu a nakonec osolíme. Plníme do sklenic a sterilujeme asi 15 minut. Případně plníme do krabiček a zmrazíme.
Další recepty:
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Polévka z drůbežích srdíček ke které přidáme zavářku.
Zelná polévka s klobásou a brambory.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a čerstvou sekanou petrželkou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Chřestový krém zjemníme šlehačkou.
Zeleninová polévka se zelím
Ochutnejte recept zimní zeleninová polévka.