Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s drožďovými noky

Recept - Zeleninová polévka s drožďovými noky

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Polévka: olej, 1 cibule, 1 mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, 3 růžičky květáku, 1/2 kedlubny, pórek (bílou část do polévky, zelenou do noků), 1 lžíce hladké mouky, sůl
Noky: 1 cibule, kousek uzené slaniny, 1 droždí, 1 vejce, 2 stroužky česneku, kousek zelené části pórku, strouhanka, sůl

Recept na přípravu:

Rozehřejeme olej, na který vložíme nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme pokrájenou zeleninu, chvíli dusíme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a při mírné teplotě vaříme. Poté vytvoříme noky: na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, ke které přidáme nakrájenou slaninu, přidáme rozdrobené droždí, které mícháme, dokud se neroztaví a odstavíme z ohně. Do ještě horké hmoty přidáme vajíčko, důkladně promícháme, dokud trochu neztuhne, pak přidáme prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený kousek zeléné části pórku, sůl a strouhankou tak, aby šly vytvářet noky, které přidáme do vařící polévky, 5 minut vyříme a můžeme podávat.

Další recepty:
zavářka do polévky s hráškem, zapečená plněná rajčata, jitrnicová polévka, vepřová roláda, vepřové plecko na žampionech, hrachová polévka ze sáčku, kuřecí prsíčka s cuketou na kari, koprová kulajda, zeleninová pánev na řecký způsob, kuřecí polévka, rychlá fazolová polévka, drůbeží vývar s rýží, kuřecí vývar s drobením, žampionový krém

Recepty
Zeleninová polévka

Ochutnejte recept zeleninová polévka s drožďovými noky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.