Recepty > vepřové maso > zbojnické špízy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g libového vepřového masa, 300 g vepřových jater, 300 g uzeného masa, 2 velké cibule, sůl, pepř, grilovací koření, máslo, sojová omáčka, mouka, 3 rajčata, 2 papriky, 1 salátová okurka, olej, citron
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na kostky a den předem naložíme do oleje, aby bylo maso křehčí.
Játra a uzené maso nakrájíme na kostky a napichujeme vepřové maso, játra, uzené maso a kolečko cibule.
Takto připravené špízy pečeme pod dvěma pekáči za stálého podlévání doměkka, před dopečením osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Když maso změkne, výpek slijeme do kastrůlku a zjemníme kouskem másla, dochutíme sojovou omáčkou, popřípadě zaprášíme moukou. Rajčata, papriky a okurku nakrájíme na kostky, spaříme na oleji, necháme chvíli dusit, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
Zbojnické špízy podáváme s výpekem, dušenou zeleninou a hranolky.
Další recepty:
maso na gril, vepřová játra na asijský způsob, medová marináda, holandský řízek, segedínský guláš, vepřové nudličky na víně, kotlety v alobalu, vepřové maso po francouzsku, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, kotlety se sýrem, plněné vepřové řízky v trojobalu, zavařené vepřové maso, kuřecí špízy, vepřové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.