Recepty > mleté maso > zapečené mleté maso (Shepherd pie)
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g mletého masa (míchané hovězí + vepřové), rajský protlak, 3-5 stroužků česneku, olej, zelenina (rajčata, papriky, cibule, mrkev), brambory, mléko, máslo, sůl, tvrdý sýr
Postup přípravy:
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka. Mezitím uděláme bramborovou kaši, měla by být řidší než běžná přílohová. Do pekáčku dáme masovou směs, zalijeme kaší, posypeme sýrem a zapékáme cca 20-30 minut.
Další jídla:
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme podle návodu na balení.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Čína z vepřového masa restovaná na rozpáleném oleji.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Kuřecí čína s arašídy orestovaná.
Boloňské špagety jsou klasika.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Boloňská omáčka na špagety s uvařenými špagetami posypanými strouhaným sýrem.
Zapečené maso
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm zapečené mleté maso (Shepherd pie).