Recepty

Recepty > mleté maso > zapečené mleté maso (Shepherd pie)

Zapečené mleté maso (Shepherd pie)

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g mletého masa (míchané hovězí + vepřové), rajský protlak, 3-5 stroužků česneku, olej, zelenina (rajčata, papriky, cibule, mrkev), brambory, mléko, máslo, sůl, tvrdý sýr

Postup přípravy:

Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka. Mezitím uděláme bramborovou kaši, měla by být řidší než běžná přílohová. Do pekáčku dáme masovou směs, zalijeme kaší, posypeme sýrem a zapékáme cca 20-30 minut.

Další jídla:
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme podle návodu na balení.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Čína z vepřového masa restovaná na rozpáleném oleji.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Kuřecí čína s arašídy orestovaná.
Boloňské špagety jsou klasika.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Boloňská omáčka na špagety s uvařenými špagetami posypanými strouhaným sýrem.
Zapečené maso

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm zapečené mleté maso (Shepherd pie).


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.